29 okt

Leven met Heart Intelligence

(0 votes)
font size

Hoe kom je te weten wat écht goed voor je is, welke keuzes in je leven het beste voor je zijn? “Volg je gevoel” hoor je dan regelmatig zeggen. Maar het moeilijke daarbij is dat je gevoel verschillende kanten tegelijk heeft. Een deel van jou wil troost omdat het zich verdrietig voelt, een ander deel is boos en projecteert dat op anderen uit jouw omgeving. Je afhankelijke stuk zegt ja, je onafhankelijke stuk zegt nee. Allemaal gevoelens die een deel van jezelf uitmaken en allemaal gehoord willen worden. “Volg je gevoel” kan dus wel eens een veel moeilijkere opdracht zijn dan op het eerst gezicht lijkt ….

Onze gevoelens staan in verbinding met de gedachten in ons hoofd. Onze gedachtewereld is oneindig groot, dus daar zullen we het antwoord nooit vinden. Waar kan je het antwoord dan wel vinden? Je hart heeft alle wijsheid en is hoog intelligent!

Hart intelligentie gaat over het waarnemen van je gevoelens, je gedachten, je lichaam en je energie vanuit een plek waar je dit allemaal hebt, maar het niet bent. Denk maar eens aan een moment dat je je angstig voelt: je hebt dan angst, maar je bent je angst niet. 

Hart intelligentie is de vaardigheid die je in staat stelt om op elk moment te weten wat er juist aan de gang is. Zodat je weet hoe op een bepaalde situatie te reageren vanuit je hart in plaats van uit je hoofd. Het is het vermogen om te kunnen weg navigeren van het innerlijk verzet en zelfsabotage. Van de programmering, die in ons zit ingebouwd, die zegt: stop, nee, niet verder gaan, het is niet veilig. Het is zich wagen in het onbekende, maar dan met duidelijkheid, veiligheid en met een gevoel van volheid en heelheid.

heartpath 

Het is een manier om daadwerkelijk je interne leiding te volgen. Het is het luisteren naar al die aspecten van jou, en in staat zijn om het verschil te herkennen tussen wanneer je van jouw leiding zuivere intelligentie ontvangt, en wanneer het in feite komt uit een deel dat is beschadigd of gewond. Het gaat over de mogelijkheid om juiste beslissingen te nemen, zodat, wanneer er iets op je pad komt, je meteen kan weten of het goed voor je is. Het is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot jezelf, om kwetsbaar en open met anderen te delen wie je bent, op zo'n manier dat je helemaal tot ze doordringt, dat ze je voelen. Het gaat om het stimuleren, het creëren, en het je verbinden met jouw levenskracht, “the juice” zoals Christian Pankhurst dat noemt. Dit versterkt jouw charismatische potentieel, zodat je gewoon maar een kamer moet binnen lopen en mensen lichten op, omdat jij er bent. Niet omdat je zo nodig iets gezegd hebt, maar omwille van wie je bent. De energie die je draagt, de frequentie die je uitstraalt is aantrekkelijk, maar niet alleen vanuit het perspectief van een romantische aantrekkingskracht. Ze is aantrekkelijk voor het leven. Het leven houdt van datgene wat uit het hart komt. Met andere woorden, hart gecentreerde intelligentie is zeer, zeer krachtig voor het aanzuigen en het brengen van juist die ervaring en al die dingen die je wilt in het leven.

 

 

Wat creëert en leidt tot hart intelligentie en hoe werkt het?

 

Hart intelligentie is de combinatie van twee zeer belangrijke levensvaardigheden. De eerste vaardigheid is de innerlijke bewustwording en de tweede vaardigheid is relationele bewustwording. Dat wil zeggen: de ene vaardigheid heeft te maken met je vermogen om jezelf te leren kennen en de andere vaardigheid is kunnen afstemmen op en gevoelig te zijn voor anderen. Wanneer jij in staat bent om jezelf te kennen en tegelijk de anderen, creëer je een echte balans in je leven, die je de uitstekende capaciteit geeft om in relatie te zijn zonder wederzijdse afhankelijkheid, maar ook zonder egoïstisch te zijn. De combinatie van het kennen van jezelf en het kennen van de anderen is een vitale spirituele oefening. Veel mensen zijn heel goed in het een of in het andere. Hierdoor zie je mensen die erg empathisch, sympathiek en zeer afgestemd zijn op anderen, maar ze weten niet wie ze zelf zijn. Andere mensen zijn zo afgestemd op zichzelf dat ze dagen aan een stuk kunnen mediteren op een berg, maar niet eens goed kunnen omgaan met hun eigen ouders. Zij hebben behoefte aan afzondering om het spirituele te voelen, maar zodra ze uit die staat komen worden relaties heel bedreigend. Ze leven in afzondering, bewegen zich naar transcendente kunst en meditatie oefeningen die eerder gericht zijn op ervaringen van uittredingen uit het lichaam dan “in” het lichaam te komen. Voor mij gaat het over ervaren “in” het lichaam. Toch is hart intelligentie geen nee zeggen tegen die dingen die transcendent zijn, maar ze juist integreren tot een groter geheel. Het allemaal hebben. Kunnen we gegrond zijn en op hetzelfde moment een ongelooflijke ziels-verbinding en bewustzijn hebben? Kan ik bij mezelf blijven en tegelijkertijd volledig afgestemd zijn op alle anderen. Kan ik weten wat iedereen voelt, gevoelig en attent zijn en invoelen in de harten van anderen, en op hetzelfde moment datgene niet onteren en verraden van wie ik ben? Als we dat samen brengen, als we dat overbruggen, creëren we meesterschap. Als je de balans juist hebt tussen intern en extern, komt de hele wereld naar je toe op zo’n manier dat je nooit had kunnen voorstellen, en het leven werkt gewoon.

Read 1234 times
Super User

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

ADRES PRAKTIJK

Kapelsestraat 187

2950 Kapellen 

FOLLOW US

Volg ons op Social Media!
Op Facebook en Twitter, en nieuwsbrieven via email.