Roel Delbon

RoelDelbon LR kleurGeboeid door de puzzel van het leven, elk stukje van mezelf te ontdekken en te passen in het grotere geheel. Elke dag betekenis voelen, door een luisterend oor te bieden, een begrijpende blik of een open hart te zijn. Met aandacht een ander bijstaan en samen een volgende stap zetten in het ontdekken wie we werkelijk zijn.

Ik ben een man van 43 jaar, partner in een geweldige boeiende en sprankelende bewuste relatie. Daarnaast ben ik aanwezige vader, in een nieuw samengesteld gezin met 5 kinderen. Ik studeerde af als Master Electronica/Telecommunicatie, waarna ik 13 jaar carrière heb gemaakt in de ICT sector. Totdat het op een mooie dag genoeg was, ik de innerlijke leegte niet langer kon dragen. Omdat ik toen geen andere uitkomst zag ben ik uit mijn carrière, huwelijk en vriendenkring gestapt en een nieuw leven begon.

Ik ben me gaan verdiepen in spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, authentiek leiderschap & coaching. Via boeken, DVD's en een heel scala aan workshops, seminaries, trainingen, opleidingen en trajecten heb ik kunnen proeven van verschillende stijlen, methodieken en filosofiën. Wat me hielp om mijn eigen energie, mijn eigen hart en inspiratie te vinden. En ook heb gevonden....

Ondertussen ben ik een ervaren en gecertifieerd Heart IQ™ Practitioner L3 en gecertifieerd Heart IQ™ Relatie Coach. Ik werd verschillende jaren persoonlijk getraind door Christian Pankhurst, de grondlegger van Heart IQ™ (www.heartiq.com). In mijn werk put ik uit zijn expertise in systemisch werk, mindfulness, lichaamswerk, energiewerk, groepsdynamische processen, intieme relaties, en andere uiteenlopende methodieken. Daarnaast gebruik ik improvisatie in het moment, om dat wat zich in het moment als groeipotentieel aandient, optimaal te kunnen ondersteunen. Sinds 2 jaar heb ik een actieve rol in de Heart IQ™ Academy, het internationaal opleidingscentrum voor nieuwe coaches in dit werk

Mijn doel is mijn medemens (opnieuw) te verbinden met zichzelf en de ander, door balans te brengen in het denken, voelen en willen, via het proces van aanvaarden wie je bent, zoals je bent, zonder iets van jezelf af te wijzen.

 • HeartIQ™ Supervisor Level 2 binnen de Internationale HeartIQ™ Academy.
 • HeartIQ™ Supervisor for Relationships binnen dezelfde Academy.
 • Ulab - Theory U - Basic training - MIT institute. 
 • Certified HeartIQ™ - Relationships Coach Level 2 (Group work)
 • Certified HeartIQ™ - Practitioner Level 3 - Large Group Facilitator.
 • Certified HeartIQ™ 1-to-1 & Small Group Coach by Christian Pankhurst.
 • Certified Reconnective Healing Practitioner (Opleiding door Eric Pearl)
 • Certified ThetaHealing™ Practitioner (Advanced) (Opleiding door Sofie Stiers)
 • Transformatiewerk - Aanwezigheid en Relaties - Chakra Healing (Workshop door Jan Janssen)
 • Kundalini Reiki
 • Mindfulness 
 • Be The Change Workshop
 • enz ...

Conventioneel CV:MITx Certificate-page webCertificate RoelFacilitator certificate

linkedin6

Building Community ....

 droomAls ik mijn hart écht volg, in alle vrijheid, in een wereld waar alles mogelijk is, zonder beperkende overtuigingen en mezelf klein houden, dan zet ik mijn kracht, mijn wil en mijn passie ten volle in om mijn grootste droom te realiseren ….

Mijn grootste droom:

Ik wil een hartelijke plek creëren in de natuur in het noorden van Antwerpen, die geborgenheid, rust en veiligheid uitstraalt, die ruimte schenkt aan een woongemeenschap waarbinnen je het gevoel hebt, niet alleen te zijn, maar waar je omgeven bent door gelijkgestemde openhartige mensen die aanvoelen als familie. Mensen die elk verbonden zijn met hun levensdoel, hun eigenwaarde en goedheid kunnen voelen. Zichzelf waardevol vinden en in hun kracht staan, energiek zijn, en in contact met hun jeugdigheid.

Deze plek wordt bevolkt door gezinnen, mannen en vrouwen die Heart Intelligent zijn, die authentiek zijn, die levend zijn in hun hart, die weten hoe te communiceren, zich kunnen laten voelen, en zelf kunnen aanvoelen.

Iedereen heeft zijn eigen leven, zijn eigen passies, eigen plezier, maar komt steeds vanuit de essentie van Heart Intelligence, het is de basis van deze gemeenschap, de opvoeding van onze kinderen  en onze relatievorming.  Mensen hebben een echte diepe ervaring van samenhorigheid, van elkaar aanvoelen, in openheid en verbinden met zichzelf en de andere. We moedigen elkaar aan en ondersteunen elkaar in het ontwikkelen van onszelf en het realiseren van onze levensdoelen, datgene wat ieder van ons hier op aarde te doen heeft, en wat uniek is voor elk individu.

De communicatie is direct, authentiek en open, iedereen spreekt vanuit het hart. We zijn er voor elkaar en vragen aandacht wanneer nodig in een dynamische spontane uitwisseling van geven en  ontvangen. We functioneren onafhankelijk, maar vragen onbevreesd anderen om wat we nodig hebben.

Versta dit goed, ik wil niet terug gaan naar de jaren 60 hippie gemeenschappen, waar iedereen losbandig samenhokt, met weinig tot geen persoonlijke ruimte en autonomie.

In deze vorm van gemeenschap leidt iedereen zijn/haar eigen leven, heeft zijn/haar privacy, persoonlijke bewegingsruimte en activiteiten. Een deel van de bewoners hoeven er zelfs niet eens full-time te wonen. Er is ruimte voor vrienden en  bezoekers die bv een maand kunnen langskomen om te verbinden, te herladen om dan weer te vertrekken.

De woongemeenschap is gebouwd op authenticiteit, dat zal niet altijd gemakkelijk zijn, en er zullen best harde momenten voorkomen met spanningen. Maar we kiezen er voor om dit te gebruiken als voeding voor onze persoonlijke groei, door bewust, écht en toegewijd te blijven. We maken duidelijke afspraken binnen de woongemeenschap zodat iedereen zich veilig voelt.

Wat er ook gebeurt, hoe het er in de wereld ook aan toe gaat, we bewegen ons als één, we zijn er voor elkaar, we steunen elkaar in tijden van moeilijkheden. Het maakt niet echt uit hoeveel welvaart iemand bezit, niemand zal honger leiden en zal een dak boven het hoofd hebben. Vrienden zijn steeds welkom.

Er bestaat een ruilhandel binnen de gemeenschap die los staat van het  stresserende financieel waarde systeem, maar die gericht is op echte waarde uitwisseling gewogen door het hart.

Deze plek beschikt ook over een ontmoetingscentrum, met ruimtes voor retraites, workshops, trainingen en creativiteit. Er zijn ook ruimtes beschikbaar voor individuele sessies en kleine groepen. Het nodigt bezoekers uit tot bewustzijn, herbronning en inspiratie. Het is er voor die mensen die in openheid en verbinding willen treden met zichzelf,  de anderen en de aarde. Met ruimte voor expressie, muziek, bezinning, transformatie, ontmoeting en het vieren van het  leven zelf.  

Dit centrum ademt kracht en rust uit vanuit een eigen persoonlijkheid en geeft bezoekers en bewoners  het gevoel van écht thuis te komen, thuis te komen bij zichzelf en in dit leven. Een plek die je van nature naar je gevoel en je pure zijn leidt.

Deze plek fungeert als voedingsbodem, voor gemeenschapsvorming en educatie vanuit authenticiteit en in verbinding met het hart, een model voor gelijksoortige initiatieven verspreid over heel de wereld. Met als doel een veilige haven te zijn en een voorpost van een nieuwe wereld.

Met naar de buitenwereld een open structuur, maar gesloten voor diegene die er toe behoren. De woongemeenschap moet gedragen worden door mensen die Heart Intelligence meester zijn, om de kwaliteit , de visie en de samenhorigheid te kunnen bewaken.

Deze woongemeenschap draagt een diep respect voor mens, dier en natuur en beoogt een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk, door bewuste duurzame keuzes te maken bij materialen, producten en voeding. We kweken ons eigen biologisch voedsel en verzorgen onze eigen duurzame energievoorziening, wind, solar, hydro, …

 

Wie doet mee?

 

Handtekening Roel 

 

Ligging:

In de omgeving ten noorden van Antwerpen, tegen de grens van Nederland (zie kaart)

visie kaart 

 

 • vision pic 5

 

 

ADRES PRAKTIJK

Kapelsestraat 187

2950 Kapellen 

FOLLOW US

Volg ons op Social Media!
Op Facebook en Twitter, en nieuwsbrieven via email.