29 okt

7 mythes over persoonlijke ontwikkeling

(0 votes)
font size

114026461. Mijn gedachten creëren de werkelijkheid

Het zijn niet je gedachten maar je emoties en hun energetische kracht die jouw werkelijkheid en leven beïnvloeden.

2. Negatieve emoties bestaan

Boosheid, verdriet, blijdschap, bestaan allemaal uit dezelfde soort energie en vallen in hetzelfde spectrum. Het is slechts door er een label op te plakken dat we een emotie positief of negatief gaan ervaren. Elke emotie is goed, laat alles er dus gewoon zijn. Want als jij je verdriet wegstopt, zul je ook minder blijdschap, geluk en vreugde kunnen voelen …

3. Er is iets mis met jou

Iedereen is perfect zoals hij of zij is. Alle elementen horen bij jou, je kunt die niet weggooien of negeren. Het belangrijkste is de capaciteit ontwikkelen om in je eigen kracht te gaan staan. Als je dat doet, is de rest niet meer belangrijk.

4. Zelfsabotage bestaat

Er is in jezelf helemaal niets te vinden wat jou kwaad zou willen doen. De strategieën en patronen die je hebt ontwikkeld zijn er alleen gekomen om jezelf te beschermen, vanuit een positieve intentie. Accepteer dat, en wees dankbaar. Ze weerhouden je wellicht van het ervaren van grote blijdschap, maar dat komt omdat we bang zijn om ons volle potentieel echt te ervaren.

5. We moeten leren meer te gevenNext-steps

De focus ligt niet op geven, maar op écht leren ontvangen. Dat is niet hetzelfde als nemen. Open je hart en al het goede komt naar binnen en gaat vanzelf ook weer naar buiten. Als je kunt ontvangen, gaat het geven als vanzelf.

6. Je moet gedisciplineerd zijn om te veranderen

Te strakke discipline zit de verbinding met je hart in de weg. Als jij je verbonden voelt, dan raak je geïnspireerd en gaat verandering vanzelf.

7. Hoe harder je iets wilt, hoe verder het van je af raakt

Het gaat vooral om de intentie en energie die achter je wil schuil gaat. Wil je iets omdat het moet van jezelf of wil je iets van binnenuit?

Read 2121 times
Super User

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

ADRES PRAKTIJK

Kapelsestraat 187

2950 Kapellen 

FOLLOW US

Volg ons op Social Media!
Op Facebook en Twitter, en nieuwsbrieven via email.