29 okt

Wat is Heart Intelligence?

(0 votes)
font size

Heart Intelligence is de kunst van het gelijktijdig integreren en beoefenen van volgende vaardigheden:

Spreken vanuit het Hart - Dit betekent authentiek en echt zijn, in vriendelijkheid. Waar 'vriendelijkheid' niet te verwarren is met ‘lief zijn’ of ‘paaien’. Handelen vanuit vriendelijkheid betekent dat je de bedoeling hebt om het andere hart te dienen en volledig te openen.  Het is belangrijk om te begrijpen dat spreken zonder belichaming (niet in verbinding met je emoties en je zijn) nooit authentiek kan zijn, omdat 93% van onze communicatie non-verbaal gebeurt en wordt overgedragen via, lichaam, energie en emotie.

Volgen van het Hart – Je Hart volgen, betekent dat je volgt wat juist voor jou is, wat goed voelt, wat écht is voor jou, buiten de invloed van anderen of conditionering.

Openen van het Hart – Wanneer je “openhartig” in het leven staat, oefen je bewust in het meer van het leven toelaten, tegelijk alles wat je in je hebt te tonen en te geven in de wereld, en te riskeren je kwetsbaar op te stellen voor anderen.

Wat is het nog?

leaf heart_drop_klHeart Intelligence is een krachtige methode  en beoefening van geest-lichaam integratie. Met als resultaat meer keuzevrijheid in je leven. Je krijgt toegang tot het kiezen wat jij wilt voelen, in plaats van slachtoffer te worden van externe invloeden, van mensen en herinneringen. Door een grotere keuze te hebben, kun je het leven creëren dat jij wil. Wil je weten wat je diepste doel is en de moed hebben om daarvoor te gaan? Wil je diepere verbinding ervaren met anderen, een vitale gezondheid en meer overvloed? Dit zijn een aantal keuzes die beschikbaar voor je worden wanneer je Hart Intelligentie leert.

Heart Intelligence is het afstemmen op het innerlijke weten van je hart. Jouw intieme, persoonlijke waarheid, die enkel jij bezit. Door deze waarheid toe te laten en te integreren in je leven, ga je authentiek leven. Geen leven van “conditionering”, geen leven naar wat een “ander” wil, of denkt wat goed voor je is, maar leven vanuit je eigen waarheid!

Als je met Heart Inteligence in het leven staat, sta je in je kracht. Niemand kan je waarheid van je afnemen. Niemand kan je doen twijfelen aan jezelf, je leven en je keuzes. Niemand kan je kracht ontnemen op welke manier dan ook. Wanneer je vanuit je “hoofd” leeft, is dit onmogelijk. Te veel in je hoofd leven kan leiden tot wat sommige noemen “ analyse verlamming” ….. waar je vvvveeeeeeellll te veel denkt, om dan uiteindelijk toch nog niet de beste keuze te maken voor jezelf of de andere.  Het ego speelt immers te veel parten bij het hoofdige intellect J  

Hoe kom je bij je Heart Intelligence?

Door je aandacht te verplaatsen naar je “gevoel”. Je schakelt om van je hoofd en al dat denken, denken, denken, naar je hart, waar je gaat VOELEN! Wat voel je dan? Ik zou het niet weten, maar als je de tijd neemt en je hart de kans geeft om te spreken, zal het alleen maar eerlijk met je zijn. Je tong kan liegen,, maar je hart spreekt ALTIJD de waarheid. Misschien wil je hart dat je wordt “vastgehouden” door iemand, in een sterke ondersteunende omhelzing, misschien wil het een tijdje gaan wandelen, alleen in de natuur, misschien wil het een hete stoei zondag … 

Ontdek het zelf, tijdens een Practice Day, een 6-weken Coaching programma, of individuele coaching sessies. 

Lees meer >> Leven met Heart Intelligence

 

Read 1237 times
Super User

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

ADRES PRAKTIJK

Kapelsestraat 187

2950 Kapellen 

FOLLOW US

Volg ons op Social Media!
Op Facebook en Twitter, en nieuwsbrieven via email.