29 okt

Depressie anders bekeken ...

(0 votes)
font size

Een depressie is een onderdrukte staat van emotie. In de meeste gevallen is depressie het gevolg van het onderdrukken, het niet toelaten of niet voelen van verdriet.

Wanneer verdriet niet gevoeld mag of kan worden, begint het innerlijk aan je levenslust en vitaliteit te vreten, je verliest je energie en komt in een staat van depressie. Er kunnen allerlei redenen bestaan waarom we geen verbinding kunnen of willen maken met bepaalde gevoelens of in dit geval het toelaten en doorvoelen van diep verdriet. Meestal zijn de redenen terug te vinden in onze opvoeding of cultuur, waar we in de eerste plaats nooit hebben geleerd om met emoties en gevoelens om te gaan en zeker mannen hebben steeds te horen gekregen dat we onze emoties niet mogen tonen, het kan ook zo zijn dat onze omgeving helemaal niet open staat voor het tonen van échte emoties en deze in veiligheid de vrije loop te laten gaan. Dat is erg jammer en pijnlijk want dat kan zo verlossend en helend werken.depression

Depressie is dus een toestand van afwezigheid van de échte onderliggende emotie en dat maakt dat het zo pijnlijk is. Men ontbreekt in deze toestand de energie om nog verbinding te maken met wat eigenlijk gevoeld wil worden (in dit geval verdriet), wat resulteert in een diep pijnlijk lijden bij gevolg van dit verdoofd en afgesneden gevoel.  Depressie is dus eigenlijk het resultaat van niet (meer) in staat zijn om verbinding te maken met je levenskracht of vitale energie. Leer hoe je te verbinden met je vitale, levendige, passionele en emotionele energie en depressies hebben geen schijn van kans meer … 

Andere vormen van onderdrukte emoties zijn boosheid dat omslaat naar razernij en woede, onderdrukte angst slaat om in paniek, onderdrukte liefde slaat om in bezitterigheid en nodig hebben, en onderdrukte jaloezie slaat om in nijd en afgunst. 

Depressie, razernij, woede, paniek, bezitterigheid, nodig hebben, nijd en afgunst zijn onderdrukte en dus onnatuurlijke emoties die ons innerlijk verzieken en schaden. Terwijl gezonde emoties zoals verdriet, angst, boosheid of vreugde allen prettig en deugddoend zijn om te doorvoelen.  Al deze emoties zijn intrinsiek aangenaam en helend om te voelen, als je ze toelaat om vrijelijk te stromen. Zo is het niet beter om vreugde te voelen dan om boosheid te voelen. 

Read 2827 times
Super User

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

ADRES PRAKTIJK

Kapelsestraat 187

2950 Kapellen 

FOLLOW US

Volg ons op Social Media!
Op Facebook en Twitter, en nieuwsbrieven via email.