Organisational & Business Coaching

Coaching & transformatie trajecten voor organisaties & bedrijven.

business circleWij bieden:

  • Teamcoaching.
  • Conflicten oplossen en begeleiden naar open communicatie.
  • Cultuur transformatie en culturen samen brengen zodat vertrouwen kan groeien.
  • Groepsdynamische processen faciliteren en zichtbaar maken.
  • Ondersteuning bij communicatie en bijstand van leidinggevende wanneer nodig.
  • (Her)orientatie naar menselijkheid, heelheid en 'purpose'medewerkers.
  • Systemische kijk op de organisatie: zit iedereen op de juiste plek?
  • Vertrouwen en verbinding faciliteren om tot een dieper niveau van communicatie te komen.
  • Beschikbaar als vertrouwenspersoon.

Heart Intelligence brengt weer stroming en verbinding tussen mensen, dus ook binnen organisaties en bedrijven. Omdat het model het krachtigste werkt wanneer toegepast in groep, kunnen we het ook goed toepassen binnen teams en andere professionele omgevingen.

Heart Intelligence is een beoefening en een weg naar meer bewustwording, wat vraagt om een traject aanpak. Al is een éénmalige kennismakings-sessie best een goede manier om te "proeven" ...

Ik vertrek bij het coachen van uw organisatie of business vanuit deze praktische vragen:

- Van waaruit ontstaat de nood of de wens om verandering binnen jouw bedrijf of organisatie?
- Vanuit welke noodzaak of probleem komt deze vraag?
- Wat wil je bereiken met het inhuren van een coach?
- Wat spreekt er jou aan op deze website, dat maakte dat je met mij in contact wil treden? 
- ...
 
De coaching methode die ik toe pas is gericht op 2 elementen:
 

Individueel bewustzijn

Vertrekkende vanuit ieders unieke zelf gaan kijken wat de innerlijke drijfveren zijn, wat iemand energie geeft of net niet, en wanneer iemand écht in zijn of haar kracht kan functioneren. Dit resulteert automatisch in het inzicht van wat iemand daarvoor nodig heeft, wat er ontbreekt, of welke eigen innerlijke blokkades in de weg staan naar dat wat men eigenlijk wil. Ik faciliteer dus verandering die van binnen uit komt, dat werkt véél sterker en is véél duurzamer dan verandering van buitenaf opleggen. Voorbeeld: 
Lichamelijk conditie, fitness en gezonde voeding zijn enkele elementen die belangrijk zijn in het zich goed voelen, maar werkt véél sterker wanneer deze initiatieven vanuit een innerlijke impuls komen. M.a.w. gaan fitnessen of je voeding aanpassen is in mijn coaching model eerder een geïnspireerde actie vanuit het individu, en dus het resultaat van het innerlijk weten wat hij of zij nodig heeft om zich beter te voelen, maar zal uiteraard niet voor iedereen dé gepaste oplossing zijn.
 

Relationeel bewustzijn

Vertrekkende vanuit het bewust worden van de eigen en andere hun houding of gedrag, werken aan en het verbeteren van de werkrelaties tussen collega's, in teams en binnen de organisatie niveau's. Hier breng ik inzicht in de bestaande relatie dynamiek(en), eventueel onderliggende spanningen en ingehouden emoties tussen de mensen die samen werken. Elk team, of groep mensen die samen werken, maar ook wonen of leven, heeft een groepsdynamiek die ondersteunend kan werken, of net tegen kan werken. Dit inzichtelijk maken en het aanleren van tools en authentieke communicatie technieken, kan een wereld van verschil brengen in de werkrelaties, het goed voelen van één ieder en de atmosfeer op de werkvloer in het algemeen, maar ook daar buiten. Wat automatisch zorgt voor betere prestaties en resultaten.
 

 'The quality of results produced by any system depends on the quality of awareness from which people in the system operate.' - Theory U  - Otto Scharmer

U.Lab

ulab-7minRoel is lid en student van U.Lab, een opleidings- en ontwikkelingslab van het gerenommeerde MIT dat de methodiek van Theory U krachtig in de praktijk helpt brengen. Theory U is een baanbrekende nieuwe methodiek, ontwikkeld door onderzoekers van MIT onder leiding van Otto Scharmer, om grote transformatie en verandering processen in het bedrijfsleven, de maatschappij en op individueel niveau te faciliteren.  

Wat is Theory U? 

De complexe vraagstukken van deze tijd zijn niet op te lossen met lineair denken. Het vraagt om transformaties. In de natuur komen veel transformaties voor, daar is het heel normaal: zo ontstaat bijvoorbeeld een vlinder uit een rups. Transformaties vragen het loslaten van het oude. Dat vraagt de bereidheid scherp naar situaties te kijken en waar te nemen vanuit diverse invalshoeken, zonder oordeel. Nieuwsgierig te zijn naar anderen en goed te luisteren. Belangen te verbinden en te zoeken naar werkelijk nieuwe ideeën. Dat vraagt weer persoonlijk leiderschap: ook naar jezelf te kijken en niet weg te lopen voor wat je dan tegenkomt. Het vraagt om een vertrouwen en toelaten. Zoals het vertrouwen dat een zaad in de grond gaat kiemen, zonder het steeds op te graven om te zien of het proces vordert. 

Transformaties vragen erom dat leiders transformeren. Om te ervaren dat als de leider transformeert, de energie transformeert en er een hele wereld van mogelijkheden ontstaat, waar eerst alleen de onmogelijkheden zichtbaar waren. Het tot stand brengen van een transformatie komt van binnenuit. 

Theory U richt zich op het realiseren van deze transformaties. Het U-proces is erop gericht om voorbij oordeel, cynisme en angst, ons potentieel in te zetten voor een andere toekomst. U-activiteiten helpen om contact te krijgen creatie en intuïtie. Ze brengen ons onder in de U, in een staat van presence. Vanuit het contact met het grotere geheel kunnen inzichten ontstaan die een andere toekomst mogelijk maken. Een toekomst die uitgaat van een ander paradigma, waardoor er werkelijk iets nieuws kan ontstaan. 

Het gedachtegoed en de achtergronden van Theory U laten zich niet makkelijk kennen of uitleggen. Het vraagt om dezelfde houding als die het U-proces zelf verlangt: een open blik, een open hart en een open wil. Een houding die vraagt om vertraging, waardoor ons bewustzijn kan verdiepen en we scherper kunnen waarnemen: onszelf en onze situatie. Om van daaruit ook scherper te ‘weten’ wat ons te doen staat. 

 

The formula for a successful change process is not “form follows function,” but “form follows consciousness.” The structure of awareness and attention determines the pathway along which a situation unfolds. - Theory U - Otto Scharmer

 Bekijk de Introductie Video van U.Lab

Vraag vrijbijvend meer informatie of een verkennend gesprek voor jouw specifieke situatie.

Contact

 

ADRES PRAKTIJK

Kapelsestraat 187

2950 Kapellen 

FOLLOW US

Volg ons op Social Media!
Op Facebook en Twitter, en nieuwsbrieven via email.